Om oss


 

Marthe Ingeborg Lian

Foran Singsaker Renseri åpningsdagen


Marthe Ree Lian

Faglig ansvarlig

Mesterbrev i kjemisk rens

92821488


Sivert Lian Opdahl

Daglig leder

Mesterbrev i tekstilrenhold

92491520


 
 • 40-tallet

  Marthe (Dudde) Lian startet i vask- og renseribransjen i 1946 på gården Hegge i Steinkjer. Hun leverte alt av tekstilrengjøring for militærleiren på Steinkjersannan, som ble tungt opprustet i etterkrigsårene. Etter hvert etablerte hun seg i hele Midt-Norge, med hovedfokus på renseri for privatkunder. Hennes siste etablering var avdeling Singsaker i Trondheim som hun åpnet på sin 80 års dag! Denne avdelingen hadde i 2013 20 års jubileum.
 • 70-tallet

  Marthe Ree Lian startet for seg selv på 70-tallet, og tilla seg erfaring og kunnskap gjennom mange år som selvstendig næringsdrivende. Hun har hatt flere verv i forskjellige foreninger og er i dag fortsatt aktiv i driften. Marthe har mesterbrev i kjemisk rensing og har fullført det meste av kurs som er relevant for bransjen.
 • 2000-tallet

  Sivert Lian Opdahl tok over driften på 2000-tallet. Han har tatt mesterbrev i tekstilrenhold. Sivert er leder for renseriutvalget i Norsk Renseri & Vaskeriforening (NRV) .
 • Bærekraft

  Marthes Renseri har sentralisert produksjon og dette gjorde vi for å forenkle arbeidsdagen, samt samle våre medarbeidere og maskinpark for et best mulig arbeidsmiljø. Lite viste vi når vi startet dette arbeidet at dette også skulle være bærekraftig og riktig satsing med tanke på fotavtrykk. Sentraliseringen alene har ført til besparelse av 216 000 kwh pr år. Dette arbeidet ble startet som følge av en "ide" fra en medarbeider som for øvrig har vært ansatt i firmaet i 17 år. Som en del av arbeidet har vi jobbet tett med Enova i et "forbilde"- arbeid for bransjen. Link til artikkel om Energiledelse. Vi har også fokusert på digitalisering, igjen for å forenkle og redusere risiko for feil. Dette har også vist seg å være veldig bærekraftig i og med at vi bedre utnytter de ressursene vi trenger. Vi jobber nå med ny versjon av ordresystemet, som skal være enda mer kundevennlig, og tidsbesparende.