Historien

 • 40-tallet

  Marthe (Dudde) Lian startet i vask og renseribransjen i 1946 på gården Hegge i Steinkjer. Hun leverte alt av tekstilrengjøring for militærleiren på Steinkjersannan, som ble tungt opprustet i etterkrigsårene. Etterhvert etablerte hun seg i hele Midt-Norge, med hovedfokus på renseri for privatkunder. Hennes siste etablering var avdeling Singsaker i Trondheim som hun åpnet på sin 80 års dag! Denne avdelingen hadde i 2013 20 års jubileum.
 • 70-tallet

  Marthe Ree Lian startet for seg selv på 70-tallet, og tilla seg erfaring og kunnskap gjennom mange år som selvstendig næringsdrivende. Hun har hatt flere verv i forskjellige foreninger og er i dag fortsatt aktiv i driften. Marthe har mesterbrev i kjemisk rensing og har fullført det meste av kurs som er relevant for bransjen.
 • 2000-tallet

  Sivert Lian Opdahl tok over driften på 2000-tallet. Han har tatt mesterbrev i tekstilrenhold. Sivert er leder for renseriutvalget i NRV
 • 2019

  Renseriet er i en spennende fase med god omsetningsøkning og et tydelig økende behov i markedet. Trenden er nok at folk tar bedre vare på tingene sine. Det er et dilemma at bransjen vår var miljøværsting på 70 og 80 tallet fordi vi brukte kjemikalier mens vi i dag blir roset for å bidra til gjenbruken.

Marthe Ingeborg Lian

Foran Singsaker Renseri åpningsdagen


Marthe Ree Lian

Faglig ansvarlig

Mesterbrev i kjemisk rens


Sivert Lian Opdahl

Daglig leder

Mesterbrev i tekstilrenhold