Historien

 • 40-tallet

  Marthe (Dudde) Lian startet i vask og renseribransjen i 1946 på gården Hegge i Steinkjer. Hun leverte alt av tekstilrengjøring for militærleiren på Steinkjersannan, som ble tungt opprustet i etterkrigsårene. Etterhvert etablerte hun seg i hele Midt-Norge, med hovedfokus på renseri for privatkunder. Hennes siste etablering var avdeling Singsaker i Trondheim som hun åpnet på sin 80 års dag! Denne avdelingen hadde i 2013 20 års jubileum.
 • 70-tallet

  Marthe Ree Lian startet for seg selv på 70-tallet, og tilla seg erfaring og kunnskap gjennom mange år som selvstendig næringsdrivende. Hun har hatt flere verv i forskjellige foreninger og er i dag fortsatt aktiv i driften. Marthe har mesterbrev i kjemisk rensing og har fullført det meste av kurs som er relevant for bransjen.
 • 2000-tallet

  Sivert Lian Opdahl tok over driften på 2000-tallet. Han har tatt mesterbrev i tekstilrenhold. Sivert er leder for renseriutvalget i NRV
 • 2015

  Vi har virkelig tatt steget over i samdrift, franchise, kommisjonærvirksomhet. Lønninger og øvrige kostnader er såpass høye, at vi må tenke nytt. Det er nødvendig å ha god beliggenhet, men unødvendig å ha rensemaskin og strykebord på beste tomta i byen. Vi har spikret og skrudd rutiner og systemer nå i over 5 år og er godt skodd. Én sentral, alt gjøres her, flere medarbeidere med svennebrev, gode arbeidsforhold, godt arbeidsmiljø, gode effektive maskiner. - vi ser allerede at dette fungerer!